De competitie zou niet mogelijk zijn zonder onze sponsoren.

Bij deze presenteren de 3 sponsoren van het eerste moment zich aan U voor.

Run2Day

Sponsor_run2dayNiet alleen de atleten zijn belangrijk voor Run2Day, maar de eigenaar, Theo van Maanen, is de drijvende kracht achter de succesvolle winkels. Vandaar dat hij zichzelf deze maand voor zal stellen.

Wie is Theo van Maanen?
Ik ben geboren op 27 april 1959 en heb dus de 50 al gepasseerd. Ik ben sportief van geest, maar het lichaam blijft af en toe een beetje achter. Ik heb het de laatste tijd namelijk nogal druk met de zaak, waardoor het hardlopen er wel eens bij in schiet. Verder ben ik getrouwd met Marijke, mede eigenaar van Run2Day Arnhem en Nijmegen, en heb ik een dochter Leonie en een schoonzoon Bart.

Wanneer ontdekte je dat je hardlopen leuk vond?
Toen ik op mijn 27ste stopte met roken wilde ik graag wat sportiefs doen om mijn conditie weer terug te krijgen. Ik zag toen een aantal mensen hardlopen en dacht: “Dat wil ik ook!” Ik ben toen voor mijzelf begonnen en sinds mijn 28ste ben ik bij Altis in Amersfoort gaan lopen. Later ben ik in de Nederlandse bergselectie terechtkomen en heb ik een aantal keren met het NK Berglopen meegedaan. Vanaf 2000 ben ik helaas gestopt met fanatiek hardlopen door alle drukte met mijn toenmalige en huidige baan. Nu loop ik nog één á twee keer per week en geef daarnaast veel trainingen.

Wat is je specialiteit?
Mijn specialiteit is berglopen en trailrunning. Met name met berglopen ben ik zeer actief geweest. Bij berglopen ligt de gemiddelde snelheid wat lager (rond de 12 kilometer per uur) dan bij ‘gewoon’ hardlopen, maar het parcours maakt het veel zwaarder. De trainingen vonden met name in Zuid-Limburg plaats en de wedstrijden in het buitenland. Berglopen is kleinschalig en de sfeer is er zeer gemoedelijk.

Hoe ziet een normale dag er voor je uit?
Elke dag is een totaal andere dag voor mij. Ik ben zeer veel in de winkel te vinden, maar daarnaast geef ik training, informatieavonden, leid ik bedrijfsprojecten etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, als het maar iets is wat met hardlopen te maken stel ik me er voor open. Daarnaast probeer ik tijd te vinden om leuke dingen met mijn gezin te doen.

Hoe vaak train je per week en wat voor trainingen doe je dan?
Ik train 1 á 2 keer per week. Ik doe dan meestal een duurloop om mijn conditie te behouden. Wel loop ik tijdens trainingen ook veel met de lopers mee.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Ik loop nog maar heel weinig wedstrijden, waarvan de meeste niet voor mijzelf. Vaak loop ik mee om andere lopers te begeleiden. Vandaar dat ik mij vaak ook niet uitgebreid voorbereid op een wedstrijd. Als ik echt een serieuze wedstrijd voor mijzelf loop zorg ik dat ik de week ervoor rustig aan doe qua trainen en gezond eet. De dag zelf sta ik rustig op, neem een goed ontbijt en eventueel een lunch en doe een goede warming-up.

Wat is je doel voor het komende jaar?
Mijn doel voor het komende jaar wat betreft hardlopen is om uiteindelijk tijd vrij te maken zodat ik 2 á 3 keer per week kan lopen.

Wat is je ultieme doel voor het hardlopen?
Mijn ultieme doel is om altijd plezier te houden in het hardlopen en te genieten van elke stap die ik zet.

Wat doe je naast het hardlopen?
Eigenlijk bestaat mijn hele leven uit hardlopen. Ik heb dan ook van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het enige wat ik naast alles wat met hardlopen te maken heeft doe is quality time besteden aan mijn gezin.

Unlimited ColorsIngrid van Lieshout